Foietaj cu ciuperci - de post

de mirela0911 in Mancaruri de post, 21 Mar 2019 | 13001 vizualizari

 

O gustare perfecta care poate fi luata atat la scoala cat si la serviciu. Si este de post, numai buna in aceste zile.
Retete de post creative

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat foietaj
  • 500 g ciuperci brune
  • 3 lg ulei de masline
  • o mana de masline verzi cu ardei
  • 1 lgt amestec ierburi italiene
  • 1/2 lgt boia de ardei iute
  • sare, piper dupa gust
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu ciuperci - de post:

Aluatul se lasa la temperatura camerei pentru a se dezgheta.

Se curata ciupercile si se spala. Se taie in felii mici. 

Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga ciupercile taiate. Se presara putina sare si se lasa sa se caleasca pana scade apa lasata de ele.

Se taie felii maslinele verzi umplute cu ardei. Se adauga peste ciuperci si se lasa 2-3 minute sa se caleasca impreuna. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se adauga amestecul de ierburi italiene si boia iute. Se amesteca totul bine, se mai lasa 1 minut pe foc dupa care se trage deoparte. Se lasa sa se raceasca.

Dupa ce s-a dezghetat aluatul, se pune pe masa de lucru infainata si se mai intinde putin cu sucitorul. Se taie fasii pe verticala si orizontala rezultand 20 de patratele. 

Pe fiecare patratel se pune cate o lingurita plina cu ciuperci apoi se impatura fiecare formand un triunghi. Cu o furculita apasam marginile pentru a se lipi si a nu iesi umplutura afara la coacere.

Se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 220 de grade pentru cca 20-25 de minute. Se pot servi atat calde cat si reci.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca nu le doriti de post, se pot unge deasupra cu ou batut si presarat susan deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu ciuperci - de post" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu ciuperci și roșii cherry - rețetă de post